FOTOHÖRNAN

acrylic painting

Jag glömde nästan!

Måste ju visa min nya, rätt snygga (om jag får säga det själv) fotohörna, som jag använder för att skapa tryck av mina målningar. En hel liten vetenskap, men också en one-trick-pony… med andra ord, jag kan typ noll om fotografering. Bara precis vad jag behöver veta för att klara detta, varken mer eller mindre. Och alltid samma inställningar på kameran.

51010703_504008690133561_7019513953797537792_n

Det är verkligen en utmaning. Att fota målningar är mycket svårt. Den måste vara väldigt dammfri, (och kameran också), och ljuset måste komma i rätt vinkel, och kameran får inte vara för nära, och ljuset måste vara neutralt (jag använder snäppet kallare, 6000 kelvin), och det får inte finnas nåt färgat i närheten som reflekterar ljuset och kastar en felaktig ton över målningen. (Jag funderar på att tejpa mässingsröret) Och rätt kamerainställningar.

Och trots alla ansträngningar i världen måste sedan bildfilen ändå behandlas i Photoshop (gäller både mig och riktiga proffs på reproduktioner). Man redigerar då till likhet med originalet så långt det bara är möjligt. Tar bort ljusblänk också osv.

En vacker dag kanske jag skapar en Internetkurs i ämnet haha…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s