Oboyproblem och flugdiskussion

acrylic painting

God kväll :)

Hemkomna nu från samling med goaste vännerna. Så goa vänner att de är familj faktiskt, nästan bokstavligen. Det blev goa hembakade bullar och glass. Och fler bullar. Två av våra barn lyckades få tag i fler bullar än vad som brukar gå att få igenom här hemma, för att inte nämna exakta kvantiteter… Men ibland får man se lite mellan fingrarna ;) Det är ändå helg nu.

baking bread breakfast bun

Photo by Lum3n.com on Pexels.com

Läste precis att oboyen har problem… eller oboyfabriken. O´boy stavas det visst, men tyvärr hittar jag inte rätt prick/streck på tangentbordet att sätta efter o-et haha. Oboy håller visst på att sina i butikshyllorna. Jag hoppas den kommer tillbaks fort. Just nu har mellantjejen visserligen haft ett minskat sug efter barnsondnäringen-med-oboy i (vilket resulterar i noll intag av näringsdryck/sondnäring). Men för det mesta har oboyen (alltså grammatiken här (?) varit en räddning hela sommaren. Då vet man att hon åtminstone får i sig den näring hon behöver, visserligen med för mkt socker, men ändå basnäringen.

selective photo of brown powder on stainless spoon

Photo by samer daboul on Pexels.com

Aptiten (och livsmedlen som går att få ner) går i vågor. Oboy (med sondnäring) är väldigt återkommande. Som tur är har vi ännu ett halvt paket hemma. Annars får jag väl börja tigga av vänner haha.

Ikväll diskuterade vi flugor bland annat, medan barnen lekte i jord och lera i regnet och letade maskar utanför det röda lilla torpet. De flesta (som jag minns det) tyckte bananflugor var äckligast, medan jag argumenterade för hur äckliga husflugor är, för dom släpper ju ner nån droppe i maten när dom ska smaka på den. Jag har dock inte hunnit googla om bananflugor förorenar maten på det sättet. Åtminstone kan man vara säker på att den eventuella droppen är mindre haha. Visserligen kan man då argumentera för att bananflugorna oftast är fler… Men jag tror ändå husflugor flyttar runt fler baciller. Detta måste jag definitivt googla snart. Jag brukar akta mig för att argumentera utan fakta. Jag gillar fakta, och ogillar åsikter utan tydlig grund.

217

Hur som helst är alla flugor äckliga. Otroligt skapade samtidigt, med sina fina vingar och… resten. Så länge dom inte sitter i maten. xD

För ett par veckor sedan hade jag en otrevlig upplevelse vad gäller husflugor. Jag kom på en fluga på bar gärning med att lägga en prydlig hög med vita avlånga ägg i köttfärsen. Ett i taget, och jag såg hur den (hon??) noggrant ställde ner äggen med bakbenen. I en helt ny, jättestor gryta med köttfärs, och jag hade bara vänt ryggen till en liten stund. Den stod och skulle svalna. Först såg jag nåt vitt på håll, och närmade mig för att titta. Då såg jag flugan, och den förfärande aktiviteten som pågick. Jag har aldrig sett nåt liknande! Jag stirrade häpet en halv minut (jag ser små detaljer bra om jag kollar nära). Asså det var verkligen förfärligt otrevligt. Jag grävde bort säkert 1/3 av köttfärsen. Den var såå svår att äta nästa dag, fastän jag först tog bort flugäggen med en stor sked – en rejäl klump både under och runt, o sen hela toppskiktet i grytan. Det var ändå väldigt äckligt. Men jag har så många känslor emot att slänga ätlig mat. Jag lät min man slippa veta tills vi hade ätit nästa dag hahahaha. (Jag vet att ingen fluga hade kunnat komma åt färsen under, för så pass mycket kände jag mig tvingad att kasta).

closeup photography of white popcorns

Photo by Hossam M. Omar on Pexels.com

Nu ska jag ha lite sen fredagskväll med mannen, så ingen studio idag heller, barnen kom i säng lite sent. Men nästa gång (mkt sannolikt i morgon) blir det färger på målningen med vattenfallen. <3 Fortsättning följer…

20180411_002211

God natt och trevlig helg! :) <3

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s