”Rising Above”

acrylic painting, acrylics, light, purple, red, roses

IMG_3554 - Kopia

”Rising above” , 400 SEK 19 x 24 cm, Akryl på dukpannå

Jag är van att arbeta med olja. Akryl brukar vara svårt att få till för mig, eftersom den torkar så snabbt…

Det sista sega barnet gav upp och somnade kvart över elva, så nu har jag äntligen gjort en liten akrylmålning på dukpannå :) Jag målar ju annars med olja, men vill försöka lära mig att göra lika bra grejer med akryl (som torkar fortare) Det är en utmaning, men det går, det vet jag.

Olja har ju haft högre status än akryler ganska länge, eftersom akryler funnits väldigt kort tid. Oljor har man målat med i hundratals år. Men idag håller akryler hög kvalitet och många går över till dem för att de är praktiska. De torkar snabbt (på några minuter, medan oljor tar dagar eller veckor beroende på pigment, medier och tjocklek). Detta är både en för och en nackdel, beroende på vilken konstnär du pratar med :) Jag vill kunna göra grejer i sista minuten, därav mina nya ansträngningar att bli vän med detta medium.