Tredelad griffeltavla

Uncategorized

Nu har jag börjat göra griffeltavlor också, och jag har haft så VÄLDANS roligt! Helt plötsligt har vi nu 11 griffeltavlor olika  utföranden utspridda på väggarna. Det är så skönt att äntligen slippa leta efter penna och papper för att snabbt kunna anteckna något. Bara att klottra på därför avsedda platser! Och så blir det bara snyggt dessutom, hur  man än skriver :P Och vad mycket man kan hitta på med dom, min hjärna sprängs nästan av alla idéer!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

IMG_4728Här har en kortsida på en smal Billyhylla fått fem sektioner med 
griffelyta. Jag hade egentligen tänkt gå loss på hyllan rätt av med pensel och färg och göra en helsida med griffel, men så ändrade jag mig och kände att jag ville göra något liiite mer raffinerat ;)

IMG_4730

Här har vi tre griffeltavlor i matsalen. Den stora är gjord på massivt trä, och den ska maken få klottra ner sina dagliga förehavanden på. De två till vänster är gjorda på gesso-preparerat glas. Där har jag påminnelser för morgon- och kvällsrutinerna, som att ge d-droppar på morgonen, och att plocka fram kläder på kvällen inför morgondagen. Jag vet att det kanske låter larvigt, men jag är väldigt glömsk, och det är tusen saker att hålla reda på med barnen…

IMG_4731

Den här ramen har legat i en låda hos oss i flera år, och jag har inte vetat vad jag ska sätta i den, men jag har gillat den, så därför har jag sparat den. Hux flux så blev den en liten minigriffel :)

IMG_4732

Här är den enda griffeltavlan som jag inte gjort själv, men jag har pimpat den med en hjärtformad rosa svampsudd som sitter på en liten skruv och ser gullig ut!

IMG_4733

Köket, uppenbarligen… med lite inköpslista här också… Även denna av glas.

IMG_4734

Köket igen. Min egen dagliga göra-lista :) Även den med rosa hjärtsudd, och så ett par rosa knappar för att fästa upphängnings-snöret. Dom tar jag nog bort sen när jag orkar skruva upp den med hjälp av de avsedda hålen… Solid träbotten.

IMG_4736

 

Och om du undrar så står det ”ta fram kött ur frysen” och ”riv osten” ;)