Empty Grave

Uncategorized

Alltså det var ju bara så roligt med denna ved på baksidan! Jag tog den största planka jag hittade (av de små, orkade inte såga en lång) och målade ner en stor del av 5 Mosebok 28 (förbundets välsignelser) på den. Detta är något jag funderat på länge :) Fast på en avlång canvasduk då…

IMG_2493 - Kopia

”Empty Grave” 1500 SEK, Akryl på ohyvlad träbräda, 17,5×79 cm, 

5 Mosebok 28 handlar om välsignelserna som man fick del av i det gamla förbundet, om man lydde lagen. Men sen kom Jesus (låångt senare), och dog för oss, så att vi kan få alla välsignelser genom hans nåd istället. För det står att han uppfyllde lagens krav när han vandrade som människa på jorden. Och så står det att: ”Ty alla Guds löften har i honom fått sitt ja. Därför får de också genom honom sitt amen, för att Gud skall bli ärad genom oss” (2 Kor 1:20) Det vill säga; alla löften i gamla testamentet om goda saker, har vi fått av nåd på grund av att Jesus dog för oss. Och förbannelserna som följde, om man inte lydde lagen i gamla testamentet, dom tog han på sig när han hängde på korset.

Först hade jag tänkt rita Golgata kulle i mitten, eller Jesus när han bar korset, men han bär ju inte korset längre, och han sitter definitivt inte fast på det! Han är uppstånden, och graven är tom. Det är därför han har segrat, för döden kunde inte hålla honom. Och nu lever han i oss, och vi har liv genom honom. Och förbundets ALLA välsignelser.

IMG_2496

IMG_2487

IMG_2489

IMG_2499

IMG_2498

IMG_2500

IMG_2493