Entimmesmålning – på två timmar :)

Uncategorized

Jag blev så sugen på att försöka hinna göra en snabb ”alla prima” målning när lillen sov middag. Jag hade aldrig vågat tro att jag skulle hinna för ett år sedan, men jag har blivit allt snabbare i mitt målande. ”Alla prima” är när man målar en målning i en enda sittning, snabbt och löst, i regel med synliga penseldrag. Inget daltande, bara tjoff tjoff. Annars bygger jag alltid upp mina målningar i många transparenta lager som får torka emellan. Det kallas på engelska för ”glazing”, och på svenska kallas det för ”skiktmåleri”. Det ger en mycket högre grad av detaljrikedom, ljämna färgövergångar, djup och känsla. Men jag hoppas kunna färdigställa fler sådana här ”alla prima” målningar på max en timme, för att kunna öva mer och för att det är så roligt! :) En kul utmaning också. Dock tog det två timmar och inte en. Så lillen var uppe och sprang under den andra timmen. Inte min långsiktiga plan, men det blev så idag.

Denna är 19×24 cm, målad på dukpannå (målarduk klistrad på en kartonggrund).

Detta bildspel kräver JavaScript.