Kanderade Äpplen

Uncategorized

Här gjort en serie med bilder för att visa hur jag gick tillväga för att göra en målning med kanderade äpplen. Jag har inte gjort någon grisaille här (svartvit undermålning) men däremot en undermålning där jag blockar in de underliggande färgfälten, i detta fall röd och gul, som jag lät torka innan jag fortsatte med resten. Målningen är alltså gjord i två lager.

Jag hade gjort en steg- för -stegförklaring för varje bild nedan, men det blev nån bugg med det här utkastet så att allt bara rörde ihop sig, så att förhandsgranskningen inte alls såg ut som utkastet, så jag gav upp och lät detta utkast ligga väldigt länge. Men eftersom det aldrig blev postat då så har jag nu tagit bort all den där texten, och ni får se bilderna på processen i alla fall, men inte den exakta beskrivningen. Bilderna ger säkert ändå en uppfattning om i vilken ordning momenten genomfördes för att färdigställa målningen.