Rosförälskelse

Uncategorized

Jag kan inte sluta måla rosor. Det spelar ingen roll att dom är så klassiska, och att dom är uttjatade. Dom är såååå fina. Och sååå roliga att måla. Jag har bara lite problem med vad jag ska sätta för titel på varje rosmålning. Dom har mest hetat ros #2, ros #3 och så vidare… Får kanske börja ge dom tjejnamn eller nåt? Undrar i så fall vad denna skulle heta :)

Ett första ”grundlager” med bränd umbra utspädd med vatten (mina oljor är vattenlösliga, annars hade nån sprit använts) för att skapa ett fettsnål grund för de kommande  oljiga(re) färglagren.

Första färglagret. Alazarin Crimson och lite ultramarine blue (för att rosen ska bli lila), lite grönt på blad och stjälk och lite zinkvit (en svag vit). Jag har penslat på ett tunt lager oljemedium, torkat av överflödet, och sedan börjat ”gnugga in” lite lite färg i taget på den oljade duken. Till detta använder jag mkt mjuka syntetpenslar för akryl. Akvarellpenslar av mårdhår eller syntet är också bra. Svinborstpenslar (vanliga oljefärgspenslar) gören sig icke besvär.

Här har ännu mer zinkvit applicerats. Fortfarande i samma lager.

Slutligen (fortfarande samma lager) har jag börjat tona bagrunden med Paynes Gray. (Bestående av ultramarine blå och svart)

Detta är den första målning jag provat glaseringsteknik på. Den ska ha minst ett lager färg till innan den är färdig, men den är redan ganska fin!

Så småningom kommer jag att posta det färdiga resultatet, med det blir efter att jag blivit klar med ploppmålningens grisaille i förra inlägget!