Skummisar

Uncategorized

Olja på galleriduk, 40 x 50 x 1,5 cm, vita sidor

Äntligen är den klar :) Nummer tre i min serie med svenska godisklassiker. Den stod länge på min målarhylla halvfärdig. Men igår kände jag mig inspirerad och målade den sista svampen och gjorde färdigt skuggor och bakgrund. Resultatet blev ännu bättre än jag hoppats. Egentligen blev det precis som jag ville från början, men när jag kommit en bit på vägen kändes målet långt borta. Jag målar alltid på en imprimatura av gulockra (gultonad duk) vilket får motivet att framstå i mycket sämre dager tills bakgrunden fått sin rätta färg. Ibland gör det att jag tillfälligt tappar inspirationen halvvägs. Jag gillar egentligen inte att se den fula gula bakgrunden när jag målar, men den är tyvärr nödvändig för det färdiga resultatet… Fast det viktigaste är ju att det blir bra till sist!