Stillhet

Uncategorized

 

Olja på dukpannå, 2011, 24×18,7 cm, 400 kr

Igår eftermiddag tog vi en promenad längs med havet nere vid Tredenborg. Det var verkligen härligt. Vi tänkte passa på nu att njuta av havet så mycket vi kan denna sista vecka vid sydkusten. Jag hoppas att vi hinner med någon mer vända innan vi blir helt upptagna av packandet.

Jag tog en ansenlig mängd fotografier av stenar, och det kändes just då som att jag ville måla av varenda sten på hela stranden. Jag målade av ett av fotona när jag kom hem (nej, jag har fortfarande inte packat ner målargrejorna hehe… jag använde min nästa deadline en vecka efter flytten som ursäkt – lika bra att få det gjort nu…! Den uppgiften handlar lyckligtvis om landskapsmotiv)

Allt jag kan säga om denna målning är att jag trots motgångarna blev nöjd med den, men att det nog dröjer innan jag målar något liknande igen. Jag tror att jag har mest problem med vågorna. Spräckliga färgfält med komplexa former som vågor känns väldigt svårt. Jag har ännu inte lyckats knäcka hur duktiga konstnärer bär sig åt för att på ett hyffsat effektivt och realistiskt sätt återge vågor, utan att för den skull behöva sitta och måla varje enskild våg med hjälp av ett förstoringsglas…

Nu ska jag klura ut hur man packar ner en våt målning