BESTÄLLNINGAR

Med anledning av mina senaste målningar av barn som nu är i himlen, så har jag fått en stor mängd förfrågningar om beställningar. Allt ifrån liknande målningar till målningar med fler syskon, eller föräldrar. I vissa fall tonåringar och unga vuxna, och i ytterligare fall äldre vuxna, och… ännu äldre :)

Jag har i skrivande stund (13/11) många obesvarade mail i min inkorg på ”Lindas Konstsida” på Facebook.

Vad jag sett när jag skummat över dem gäller de flesta mailen förfrågningar om personliga beställningar av originalmålningar.

Jag vet inte just nu hur jag ska hantera det hela. Jag önskar att jag kunde stanna tiden och måla alla de bilder ni önskar. Jag lider så med er som lever med smärtan av att sakna ett barn som borde ha varit hos er idag. Men förfrågningarna är nu så många att uppgiften börjar bli oöverstiglig.

Det jag har svarat hittills, på de mail jag hunnit besvara, är att jag inte vet om/när jag kan ta mig an just deras specifika önskan. Att jag inte kan lova något. Men att det går bra att sända bilder och funderingar, så har jag dem tillhands om det blir läge att sätta tänderna i det specifika projektet.

Jag har också förklarat att jag inte målar ”rena porträtt” utan mer bilder i ”figur” då, med lite eller inget av ansiktet synligt, och med fokus mer på kroppsspråket i bilden.

Framför allt, just nu, vill jag fokusera på att skapa bilder som kan fylla detta behov hos många. Alltså genom att göra posters tillgängliga. Jag har även pratat igår (12/11) med en leverantör av canvastryck med hög kvalitet. Så det finns också i görningen så sakteliga…

Personliga beställningar gör jag inte posters av. Så om jag enbart gjorde beställningar skulle jag troligen hinna betjäna ca 10 familjer före årsskiftet. Kanske någon mer.

Men om jag skapar desto fler bilder av den sort/serie jag redan påbörjat, kan många fler få hem en bild som ”sätter ord” på deras verklighet – Vilket är min målsättning. Att synliggöra dessa barn. För de finns. Och de är en del av sina familjer varenda minut. Genom att göra många beställningar begränsar jag räckvidden för dessa bilder.

Så nu, i det första skedet, vill jag ägna tiden främst åt att skapa bilder som kan bli posters, och då bilder skapade inte med hjälp av någons privata bilder. Utan bilder där många kan känna igen sig.

OM DU VILL LÄMNA DINA UPPGIFTER FÖR EN EVENTUELL BESTÄLLING EFTER ÅRSSKIFTET:

Det jag önskar att ni gjorde, ni som vill beställa, är att ni skickar bilder och beskrivningar till:

Edlundstudio@gmail.com

Då kan jag lägga alla förfrågningar i en egen mapp och överblicka dem bättre. Och så får jag även era mailadresser, som långsiktigt känns som en stabilare kommunikationsväg.

Därefter ska jag försöka se hur många beställningar som går att ”klämma in”. Men det är lättare att hinna med en ”enklare bild” med tex en mamma och ett barn och där man inte ser mkt av ansiktet m, jämfört med att tex måla flera barn på samma bild.

Jag kan inte lova något. Men om jag har allt samlat på ett ställe, är det lättare att gå in och titta framöver, på era förfrågningar.

Om jag hade varit singel eller utan barn, hade jag bott i min studio i princip, och målat mängder med beställningar. Men jag har långt ifrån 40h per vecka att lägga i studion. Till hälften är jag hemma-mamma.

Våra barn är 4, 6 och åtta år, och de små flickorna går bara 15h/vecka på förskolan, och sexåringen är ofta sjuk och då hemma, eller på sjukhus. Hon har varit hemma massor. Hon har en utvecklingsstörning och svårbehandlad epilepsi.

Därför måste jag noga räkna ut hur jag använder tiden. Och beställningar är både mer tidskrävande och svårare än att måla ”eget” av flera skäl.

Så helst varvar jag eget med beställningar, där jag gärna målar eget åtminstone 60-80% av tiden grovt uppskattat sådär på en höft. Då blir det en bra balans och jag förlorar inte tråden i mina egna verk och för de som följer mig. Med det upplägget dock, kan jag måla beställningar fram till midsommar, och ännu längre som det ser ut nu. Så ”kötiden” är mycket lång. Och jag kan inte lova att några förfrågningar blir mötta. Jag planerar inte så långt framåt. Vi lever i nuet, och tar dagen som den kommer, och vi vet aldrig hur vår lilla Lilo kommer att må.

Det allra bästa är, istället för beställningar av original, att lämna önskningar om vilka verk ni hoppas få se på sidan – verk som kan bli posters. Så kan jag glädja så många fler på kortare tid.

Varma hälsningar och Styrkekramar!

/ Linda Edlund