BIO

 

Varmt välkommen till min målarstudio! :)

Jag heter Linda Edlund, och brinner för att måla ljus och värme på mina dukar. Jag hoppas att du ska finna uppmuntran och tröst i de bilder från naturen som du finner här. Naturen är en plats full av liv och ändå stillhet. Den är mjuk och den är vild, och den hålls levande av det starkaste ljus. Den reflekterar ljuset, i sina sprakande färger och i vattendrag och droppar. I tuffa tider, när inte många saker kan trösta, så vet jag många med mig finner ro i den ljuva naturen. I skogen, vid vatten, i mjukt gräs. Naturen representerar kärnan i vad jag vill lyfta fram i tillvaron. Det finns så väldigt mycket mörker. Men ljuset lyser ändå starkare.

Jag är 31 år, fru och mamma till tre barn, varav ett barn med särskilda behov. Livet har varit tuffare än jag hade tänkt mig, men jag är tacksam för det ljusa i livet, och trotsar dagligen rädslan för framtiden. Vi är ofta på olika läkarbesök och undersökningar. Både ultraljud, CT, röntgen, och MR. Det är neurolog, logoped, onkolog (wilms tumör, färdigbehandlad hösten 2016), sjukgymnast, ortoped etc. I fyra olika städer, i två län. Våra barn är 3 år, 5 år och 7 år.

Jag hämtar mycket kraft och hopp i min Gudstro. Att vara kristen är inte att tro att allt som sker är Guds vilja. Jag tror inte Gud råder över alla människor och allt det människor orsakar. En nedbruten planet med förgiftad mark och hav, mat som är allt annat än den naturliga mat vi är skapta för. En värld som drivs mycket av pengar, och tävlan om makt.

Men jag tror att Gud kan förändra den som vill bli förändrad. Jag vill inte vara påträngande på någon med min egen tro. Men jag vill ändå försöka uppmuntra alla jag möter med det ljus jag själv upplever i en tillvaro som annars länge varit väldigt tung för oss som familj.

20180901_195230.jpg

Mitt fokus i målandet är alltid liv och ljus. Jag vill avbilda ljuset där jag ser det. Reflektioner av ljus, och ljuskällorna själva.

Ett naturlandskap är för mig den läkande platsen. Platsen för stillhet, och avskildhet. Platsen som lyses upp av mjukt ljus. En plats dit du kan gå, uppehålla dig, andas, vila och få ro. Jag har tänkt ofta den senaste tiden att tröst, det är nog ett av de livsnödvändiga ting, som vi alla, varenda en av oss, behöver ofta.

 

Jag ser tröstande bilder i mitt inre. Och för mig är de andliga. De har en djup betydelse med rötter i min tro. Jag hinner inte måla allt. Men det jag hinner, försöker jag måla. Och min önskan är att bilderna ska ge dig ljus, glädje, tröst och ro.

Kram!/ Linda