Att anmäla en frånvaroattack

acrylic painting

20180831_073858.jpg

Mellantjejen äter mediciner som har tagit bort nästan hela hennes aptit sedan april 2017. Det har varit en lång kamp. Till slut äntligen står hon i operationskö för att få en knapp. (Gastrostomi). Kön är flera månader lång. Att sondmata är inte kul, men att låta henne äta så dåligt som hon gör nu är inget alternativ. Det går mest bara att få i henne chokladbollar, sondnäring med oboy, godis, kex, etc. gyrospizza ibland, äppelbitar på förskolan nu till min glädje, men inte hemma. Igår åt hon lite fil o cornflakes och kanel och socker på fsk. Så det provade jag nu. Hon tog faktiskt en tugga eller två, vilket är mycket bättre än det hon oftast gör – räcker ut tungan, eller helt enkelt bara får en kväljning när hon ser maten, eller ser oss äta den. Soppor och grytor vill hon i regel inte ens röra vid. Det konstigaste är att frukt inte alls är attraktivt för henne generellt sett. Alla fräscha, syrliga, fruktiga smaker är bara blä. Ologiskt när man mår illa tycker jag.

20180831_074435.jpgInatt kom minsta tjejen till oss runt 02 och krånglade en del. Hon var jättehungrig och skulle ha banan. Konsten att sitta och hålla sig vaken medan ett barn makligt äter banan på småtimmarna… åh! Sen när man precis lagt huvudet på kudden så hör man ”jag vill ha vaaaaatten”.

Sen en timme senare kom stora killen till oss också. Då hade lillasyster somnat, och jag med. Efter ett nattligt toabesök vid 03 gick det inte att somna om. Till slut somnade han i alla fall, och halv åtta sov han ännu. Han sover troligen än. Ska kolla om en stund. Efter ett rejält vakenpass på natten tänker jag inte dra upp en sjuåring (snart åtta) för att sitta och koncentrera sig och försöka lära sig nåt. Att sitta och sova i en skolbänk ger ingenting. Det är elakt mot ett barn tycker jag. Så plötsligt ska alla barn vara hemma idag.

Jag kände mig som en zombie när jag gjorde kaffe. Det roliga med små barn är ju att från sekunden man väcks går allt i hög hastighet. Från första sekunden. Det är bara att slita upp sig själv och vackla iväg mot köket. Att klämma fram ett trevligt leende kräver stor energi och ser mer ut som ett grin. Ansiktet är stelt. Allt ska hända genast. Barnen kräver frukost bums, nattblöjor måste bort, hjälp med toabesök, barnen vill berätta saker. Det blir som en liten morgonchock.

I dimman medan jag bryggde kaffet mumlade jag för mig själv att jag måste ju anmäla frånvaroattack, eller nej, frånvaro. (Det är mellantjejen som har frånvaroattacker). Hjärnan blandar ihop allt, som igår kväll när jag gick mot badrummet för att mikra mitt te. (??)

Klockan närmade sig halv åtta och killen sov än. Anmälan sker på Infomentor. Jag gillar tekniken och så, men saknar den nedlagda Facebookgruppen för klassen. Jag vill kunna förklara varför barnet inte kommer, men det kan man inte i Infomentor, och inte ens kan man skriva ett meddelande till läraren. Om jag inte missat nåt. Men det kanske är en funktion som kommer sen. Det är fortfarande lite i uppstarten med Infomentor.

Nu leker små tjejerna högljutt här hemma :) Med transportburen xD jaja, den duger till NÅT i alla fall (se föregående inlägg).

Mannen är ledig. Idag behöver vi få lite grejer gjorda. Som att återvinna mjölkpaket, på vad nu stationen vid Extra kallas. Återvinningsstation? Fast det heter ju tippen. Den är tyvärr stängd idag. Hushålls-sopstation? Vi får inte plats med våra grejer i våra två fyrfackstunnor, och då sorterar vi ändå NOGA. Resten får vi köra iväg med. Jag tror detta känns igen av många barnfamiljer dock.

Det är många moln på himlen nu. Jag tycker det är så skönt. Det regnade mycket inatt. Jag har saknat regn och svalka något enormt. Nu är det sååå mysigt, när hösten nalkas. <3 Jag var rädd att poolen skulle bli översvämmad av regnet (dom hade varnat för stor nederbörd) så jag var ute sent igår kväll och öste ur en större mängd. Det tycks ha klarat sig :) Jag råkade få den att svämma över en dag i somras. Det var inte lyckat kan jag säga… Tur man har vänner som snabbt kan rycka ut i nöden! Mer om detta en annan gång.

Jag vet inte om jag hinner vara nåt i studion idag. Kanske.

Ha en fin dag!

/Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s