Gult skogsljus 😊

MIN MÅLARSTUDIO

IkvÀll (eller inatt, beroende pÄ nÀr man tycker att kvÀllen börjar) sÄ har jag jobbat pÄ bakgrunden i detta nya landskap. (Akryl pÄ canvas) tvÄ gula nyanser och tre gröna. Det syns nog lite bÀttre i dagsljus :)

Lite varmare ton Àn diset jag körde igenom i morse, som var svalt rosa och blÄtt. Första frostmorgonen. VinterkÀnsla. Jag kom försent till förskolan, jag hittade inte den lÄnga skrapan. Isen satt stenhÄrt pÄ bilens alla rutor.

Jag har en grundinstÀllning som förvÀntan, att det aldrig blir minusgrader före jul hÀr i Blekinge. Det stÀmmer vÀl egentligen inte, men jÀmfört med uppvÀxten mitt i SmÄland kÀnns det sÄ. Mamma sa alltid nÀr jag var yngre, att första isen pÄ pölarna brukar komma runt hennes födelsedag (11 Nov). Nu (hÀr i Blekinge) vet jag att den kommer i januari, eller senare. Om den kommer alls.

Förra Äret hÀr i Blekinge, kom det ca 1-2 cm snö vid ett tillfÀlle. En dag. Jag slÀpade med mig mina tre barn ut till nÀrmsta sluttning i kvarteret och droooog barnen nerför slÀnten i en pulka. Vi tog tillvara pÄ den vinter vi fick. Det var tungt, men jag kÀnde mig som supermorsan.

I Ă„r lĂ„ter det pĂ„ vĂ€derexperterna som att det Ă€r troligt med en kallare vinter. Det vore kul som omvĂ€xling, och extra mysigt med första julen i vĂ„rt egna hus (sen april). Om bara vi hinner rensa upp i garaget snart sĂ„ jag slipper skrapa bilen varenda morgon. Det Ă€r frost ute just nu ocksĂ„. Åh! Imorn hoppas jag Ă€ndĂ„ pĂ„ lite plusgrader pĂ„ morgonen! Jag har inte ens börjat leta efter den lĂ„nga skrapan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s