VARFÖR HA EN FÖRSÄKRING PÅ NÅT MAN HOPPAS SKA DÖ?…

PERSONLIGT

Den ofrivillige kaninhussen…

 

Man ska vara överens i en relation innan man skaffar ett nytt husdjur, annars kan husdjuret bli en liten påfrestning på relationen…

 

Jag har alltid varit en djurmänniska. Jag tog varje tillfället att klappa hundar och katter när jag var liten. En gång såg jag en mus sitta och gömma sig i gräset. Jag plockade upp den. Den hängde kvar i mitt finger medan jag försökte skaka loss den… jag var nog ca 9-10 år då.

Sen hade vi två marsvin som levde i åtta år. Vi hade en familjehund också som hette Colin. Han var en Tibetansk spaniel. Han lärde sig aldrig komma på inkallning, utan rymde bara när han fick chansen. Jag byggde en Agilitybana åt honom på framsidan. Det var som att lära en sengångare agility.

Sen gick jag ridsport på gymnasiet efter att ha ridit lite hos en kompis mamma. Det var två år efter att jag ridit första gången. Jag var grönast i klassen men kämpade på. Jag utvecklades rätt mkt ändå på den korta tiden tyckte mina ridlärare. 😊 På gymnasiet som var ett internat hade jag ett marsvin och en kanin.

När jag träffade min man skaffade vi råttor. Som mest hade vi tio samtidigt, som galopperade i en flock över soffan 😂 och mannen tyckte faktiskt också om råttorna ❤️

Sen fick vi en liten bebis, år 2010. Där bleknade mitt djurintresse totalt. – Tills vårt tredje barn inte var någon bebis längre. Då använde jag vår femåring som anledning att skaffa en guldhamster. 🙈 Det var det enda husdjur jag lyckades få igenom hos mannen. I år blev jag så sugen på att ha en liten kanin. Jag läste om kaniner och tittade på olika raser, och köpte… Ninni 💕

Tanken var att hon skulle vara frigående inne. Det visade sig vara rätt svårt. Vårt hus har fyra ytterdörrar och våra barn är 3, 4 och 7. Och det hamnar kanin-olämplig mat på golvet.

Så jag har fått avgränsa vardagsrummet åt henne. Grindar i två dörrar. Mannen har inte varit så jättenöjd med häcklöpning…

Så jag brukar ha henne lös mest när mannen jobbar så han slipper slå i knäna i dörrposterna när han kliver över alla kaninhinder. Och en stund varje kväll. Resten av tiden har hon fått ha en stor hage i vardagsrummet att bo i .

En dag smet hon in i sovrummet och bet av laddaren till min mans iPhone. Sen babyvaktens sladd.

När mannen är irriterad på min kanin brukar han skoja att han ska göra en kaningryta. Men sen klappar han ändå henne när hon kommer skuttande. 😊💕

Vi köpte två stora, nya frysar nyligen. Mannen sa några gånger att biter hon av sladdarna på nya frysarna blir det yxan.

Det gjorde hon häromdan.

Men hon lever än iaf 😂

Jag har hittat reservdelar hos Electrolux på nätet, man kan som tur är beställa en ny nätkabel och byta ut den😁👌